Czym musi się charakteryzować dobra hotelowa restauracja?
Dobra restauracja w hotelu jest miejscem, gdzie nie tylko goście są obsługiwani. Wykorzystanie jej potencjału również dla zewnętrznych klientów pozwala na pozyskanie renomy oraz poprawy sytuacji ekonomicznej hotelu i restauracji. Wizerunek restauracji zależny jest od kilku czynników takich, jak menu oraz elastyczne podejście do klienta.
Wybierając miejsce na organizację przyjęcia zazwyczaj sięgamy po miejsca wygodne i spełniające indywidualne wymagania. Dobrym pomysłem jest hotelowa restauracja. Kraków Nowa Huta może zaproponować miejsce najbardziej odpowiednie, w którym doskonałe menu łączy się z równie doskonałą obsługą gości i klientów zewnętrznych.
Czym musi wyróżniać się restauracja w hotelu?
W dobrze prosperującej restauracji zazwyczaj pierwsze skrzypce gra wysokiej klasy szef kuchni. To on odpowiada za całokształt serwowanych dań oraz popularność swojej restauracji. Wielu doskonałych szefów kuchni można znaleźć w światowej klasie hotelach. Stąd do zbudowania marki jest już tylko krok.
Z pewnością menadżer hotelu wykorzysta doskonałą kuchnię do promowania marki oraz poszerzenia usług. Często dobre restauracje hotelowe zajmują się organizacja imprez na zamówienia zewnętrznych klientów, a to daje szereg korzyści obu stronom. W związku z tym restauracja powinna w sposób dobry mieć zorganizowaną całą działalność.
Wesele w restauracji
Szereg korzyści daje zorganizowanie imprezy w hotelowej restauracji. Można swobodnie zaprosić gości na wesele lub bankiet nawet z odległych stron. Tu dobrze funkcjonująca współpraca restauracji i hotelu będzie miała wpływ na odpowiednie przygotowaniu imprezy.
Ważne jest, by goście nie musieli szukać miejsca do spania w różnych hotelach, ani rozchodzić się zbyt szybko. Po weselu zazwyczaj następują oczepiny, a wówczas, jeśli restauracja jest niewielkich rozmiarów, to hotel może udostępnić salę bankietową. W przypadku wesela często brane pod uwagę są również poprawiny na drugi dzień, a to oznacza, że goście mogą w hotelu zostać nawet kilka dni dłużej
Bankiet biznesowy w hotelu
Tak samo, jak w przypadku wesela, bankiety i imprezy firmowe wygodnie jest zorganizować w hotelowej restauracji, niż w lokalu samodzielnym. Wiąże się to z możliwością zaproszenia gości z różnych miast lub krajów. Dyskretna obsługa oraz indywidualnie dopasowane menu na pewno pozwolą na zrealizowanie każdego planu biznesowego.
Możliwość organizacji imprez firmowych wiąże się zazwyczaj z kilkudniowym pobytem. Tu również wykorzystać warto dobrą restaurację hotelową. Nie ma, wszak, nic tak pozytywnie wpływającego na interesy, jak dobre jedzenie.
Może spodobać Ci się również:
Praca poza granicami naszego kraju jest często bardziej opłacalna, niż w Polsce. Wiele ofert oraz większe zarobki to czynniki, które powodują, że chętniej wyjeżdżamy za granicę. Jeżeli więc szukamy pracy…
Czytaj więcej